Ženské štěstí

18.12.2009 17:37

 

Co je to ženské štěstí? A proč neexistuje pojem mužské štěstí? Možná, že ženské štěstí má nějaké zvláštností? Občas my, ženy,se ptáme:“Proč jsem tak nešťastná? Co dělám špatně? Nebo snad jsem si nezasloužila  štěstí?!“

Psycholog A.Někrasov píše ve své knize Učíme se milovat , jak by mohla vypadat odpověď Stvořitele na podobné otázky ženy:

 „Drahá, dál Jsem ti všechno nezbytné pro to, abys byla šťastná na této Zemi. Tady je vše pro tvoje rozvíjení,pro tvoji radost. Dál Jsem ti nádherné tělo,které je složitým, podivuhodným organizmem. Ale jak jsi s ním zacházíš? Dál Jsem ti pronikavou mysl, ale ty se jí nesnažíš  rozvíjet, využíváš jenom 10% její potenciálu. Na druhou stranu, jsi ovládaná touto mysli, ona řídí a plánuje tvůj život. Vždyť, jak myslíš,tak žiješ! Intuici  zanedbáváš, a přece je to hlavní nástroj pro tvojí komunikací s okolním Světem! A z toho pramení všechny tvé problémy.

Tvoje Duše jen stěží komunikuje s tebou, protože jsi vybudovala hodně překážek na její cestě k srdci. Kdybys jí dala  možnost promluvit, dozvěděla by ses o tom, jak jsi podle své svobodné vůle vybrala kde a kdy se narodit, jakými zkouškami projit,čemu se naučit, což znamená, že jsi sama napsala příběh vlastního života. Ale nechceš  jí naslouchat. Přece ona má hodně variant vývoje scénáře tvého života,a mohla by jsi změnit hodně věcí v životě.   

Dal Jsem ti svobodnou vůli, a v žádném případě nebudu zasahovat do tvého života a omezovat tvoji svobodu, když si sama o to nepožádáš. Ale nejčastěji používáš svobodnou vůli,aby si uškodila sama sobě! Nic proti tomu, Já si vážím každé tvé volby. Svoboda dána tobě pro tvořivost. Tvoři radost a štěstí ve svém životě – přece máš na to svobodnou vůli - a pak nebudeš mít trápení.

Dal Jsem ti to nejlepší, co mám – Lásku. Jak jsi využila tento dar? Svoji láskou mohla jsi vytvořit obrovský Prostor Lásky, ve kterém sama a druzí mohli by byt šťastní. Musíš vědět, že tvoje láska může obejmout celý svět a odstranit utrpení, a to nejen z tvého života! Tak takovéhle  máš možností!“

Možná takovou odpověď bychom mohli dostát od Boha, kdybychom mu mohli naslouchat.

Můžeme tedy konstatovat, že být šťastnou ženou je velmi jednoduché. Hlavní překážkou pro štěstí je naše mysl. Pravě ona zasahuje do našeho šťastného života a má nad námi moc. Proto často cesta k ženskému štěstí se zdá byt složitá a nepřístupná. A každá z nás není samá, kdo tento problém má. Proto mysl může dostat ženu kamkoli: do politiky, do byznysu,do jiné oblasti, jen aby ona neřešila svůj hlavní úkol - vytvoření Prostoru Lásky. A  podstatnou součásti tohoto prostoru je  láska k muži. Protože, bez ní se prostor lásky neuskuteční!

Jak začít cestu k ženskému štěstí?

 S uvědomění pravého smyslu svého života. Duše je na Zemi v ženském těle proto, aby se naučila, jak vytvořit prostor lásky a především naučit se milovat muže.

Co to znamená? Samozřejmě, že nemůžete najednou začít milovat všechny muže. Proto musíte nejprve se naučit je respektovat. A první, u koho je nutné začít, je Váš otec. Pravě on je první muž, který se objeví v prostoru malé holčičky, a v nejlepším případě pravě s ním ona musí projít mnoha fázemi vztahů s muži. Od toho, jak si dcera bude budovat vztah s otcem, závisí kvalita její budoucích vztahů s muži. A pokud tento problém nebyl vyřešen v dětství, je možné ho řešit později, i když otec( s různých důvodů) není přítomen. Je důležitý Váš vnitřní postoj k němu, to, co cítíte. Musíte se naučit vidět otce jako muže a vnímat ho spíše jako muže. Cítit v něm muže, zacházet s nim jako s mužem, mluvit s ním jako s mužem, a to vše s nejhlubší úctou a láskou. Pozornost, péče, pohlazení jsou velmi důležité, zejména pro Vás. Protože tak Vaše ženskost obdrží velmi silný energetický náboj, a tím vytvoří kolem Vás prostor pro štěstí a úspěch.

Pokud jste již vdaná, máte děti, i v tomto případě můžete si svůj život ovlivnit pozitivním způsobem. Když nejste zcela spokojená v manželství, je třeba přehodnotit svůj postoj k manželovi. To je nezbytná podmínka pro řešení  Váších problému. Vzpomeňte si, jak to bylo mezi vámi na začátku, určitě najdete něco dobrého. Mnoho vdaných žen, bohužel, čeká, kdy je muži udělají  šťastnými… Neváhejte, a vezměte svoje štěstí a štěstí své rodiny do vlastních  rukou. Buďte moudřejší, odpusťte vše svému manželovi, zastavte své stížnosti proti němu a podívejte se na jeho lepší stránku(on určitě ji má, jinak, proč byste za něj provdala?).

A co je nejdůležitější, pamatujte si, drahé dámy, i pokud jste již leccos zažily a udělaly mnoho chyb, nesmíte se rozčilovat - pro změnu k lepšímu není nikdy pozdě! Stačí použít jen několik "tajných" pravidel:

- Na každého muže, kterého potkáte na své dlouhé životní cestě, se dívejte  jako na učitele,který přednáší Vám další lekce lásky, úcty, objevení ženskosti;

- Každé setkání Vám dává možnost odhalit některé s aspektů Vaší ženskosti, lásky, vztahu,aby jste dostávaly radost a sdílely jí s ostatními;

- Každé setkání s mužem (v hromadní dopravě, na ulici, v práci s kolegou, ve výtahu se sousedem, atd.) otevírá některé s aspektů Vaší duše, snižuje rodové karmické zatížení, ulehčuje životy Vašich dětí a činí život šťastnějším.

Nejvyšší realizaci ženy je vytvořit prostor pro lásku, který je radostný, krásný a šťastně se v něm žije. Čím více v životě ženy je radosti, krásy, lásky, štěstí, tím více ona cítí se realizovaná. A v tento prostor přijde i vhodný muž, a po boku takové ženy dosáhne pozoruhodných výsledků, a spolu s ním poroste i žena, a v jejím prostoru se bude přirozeně objevovat vše, co ona bude chtít!

A tady je ještě jedna překážka na cestě ke štěstí. Je to přístup k práci! Každý má za to, že ženy musí pracovat. Jak jinak? To je problém, že „jinak“ myslí a jedná velmi málo žen…

Zamyslete se nad tím,co budete dále číst a myslete na sebe! Žena chodí do práce pro potěšení z komunikace, z činnosti samotné, z darování své krásy a lásky, pro potěšení z pozornosti. Tak ona vytváří Prostor Lásky, v němž se plní všichni její přání, a ona za to dostává odměnu. Pravě dostává, nikoli vydělává! Dostává se jí odměny ve formě mzdy, dobrého postavení manžela, dárku... V Prostoru Lásky ději se zázraky!

 

Milé Dámy, nezapomeňte, že kvůli opravdové ženě muž je připravený na všechno!

Přeji Vám najít skutečné ženské štěstí!

Tento článek je vyjádřením názoru autorky na dané téma, a čtenář nemusí s ním souhlasit.

 

Diskusní téma: Ženské štěstí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek